Δευτ. - Κυρ. 09:00 - 21:00 +30 213 20 81 000
Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία
Απογευματινά Ιατρεία

Αναισθησιολογικό Τμήμα

Το «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά θεμελιώθηκε το 1866 και τρία χρόνια αργότερα άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους του Πειραιά και των γύρω περιοχών.
Το Αναισθησιολογικό τμήμα του Τζανείου ήταν ένα από τα πρώτα οργανωμένα αναισθησιολογικά τμήματα που λειτούργησαν στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του 1950 υπό τον ιατρό αναισθησιολόγο Β. Κατράκη. Το Αναισθησιολογικό τμήμα λειτουργεί αδιαλείπτως έως σήμερα.
Τηλέφωνο Τμήματος: 210 4592900-2

Επιστημονικό Προσωπικό

Οικονόμου Σταυρούλα
Συντονιστής  Διευθυντής
gakidis1958@gmail.com

Γεωργάκης Θεόφιλος
Διευθυντής
geoteof@otenet.gr

Ιατρέλλη Ιωάννα
Διευθυντής
iatrellioanna@gmail.com

Παναγιώτου Ελένη
Επιμελητής Α

Αβρααμίδου Αλεξάνδρα
Επιμελητής Α

Αλεξοπούλου Καλλιόπη
Επιμελητής Α

Τσιριγώτης Αλέξανδρος
Επιμελητής Α

Ανδρίτσος Ευστράτιος
Επιμελητής Β

Γαλανόπουλος Γεώργιος
Επιμελητής Β

Τσώνη Ειρήνη
Επιμελητής Β

 

Παυλής Ανάργυρος
Ειδικευόμενος
anargirospavlis@yahoo.gr

 

 

 

 

 

Κλινική Δραστηριότητα

Οι ιατροί του Αναισθησιολογικού τμήματος ασχολούνται γενικώς με την περιεγχειρητική αντιμετώπιση των ασθενών.

Ειδικότερα ασχολούνται:

  • Με την προεγχειρητική αξιολόγηση και προετοιμασία των ασθενών προς χειρουργείο.
  • Με την αναισθησία και παρακολούθηση-υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των ασθενών κατά την διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων.
  • Με την άμεση μετεγχειρητική φροντίδα των ασθενών, που περιλαμβάνει εξειδικευμένο monitoring και την αντιμετώπιση του μετεγχειρητικού πόνου με συνεχή ενδοφλέβια και επισκληρίδιο έγχυση φαρμάκων.

Επίσης ασχολούνται με την υποστήριξη εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων που εκτελούνται από ιατρούς άλλων τμημάτων του νοσοκομείου (χορήγηση αναισθησίας για ανάταξη αρρυθμιών, αξονική τομογραφία , οσφυονωτιαίες παρακεντήσεις κ.λ.π.).

Μία από τις κυριότερες δραστηριότητες των ιατρών του τμήματος είναι η ενεργός συμμετοχή στην αντιμετώπιση των πολυτραυματιών ή βαρέως πασχόντων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα τμήματα του νοσοκομείου γενικότερα.

Η ασφαλής μεταφορά του διασωληνωμένων ασθενών αποτελεί και αυτή ευθύνη των ιατρών του αναισθησιολογικού τμήματος.

Λόγω του χαρακτήρα του νοσοκομείου μας αντιμετωπίζουμε όλα τα είδη των χειρουργικών περιστατικών χορηγώντας όλα τα είδη αναισθησίας σε ασθενείς των τριών τμημάτων γενικής χειρουργικής, των τμημάτων νευροχειρουργικής, ορθοπεδικής, οφθαλμολογικής, ωτορινο-λαρυγγολογικής και ουρολογικής χειρουργικής. Το σύνολο των περιστατικών, τακτικών και εκτάκτων που αντιμετωπίζονται ετησίως είναι περίπου 8500 σε 11 πλήρως εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες και Μονάδα Μεταναισθητικής Φροντίδας με 7 κρεβάτια.

Το Αναισθησιολογικό τμήμα προς αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα αναισθησίας και μηχανήματα συνεχούς παρακολούθησης και καταγραφής ζωτικών λειτουργιών.

Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

 
  1. Το αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου μας χορηγεί πλήρη ειδικότητα σε 10 ειδικευόμενους ιατρούς
  2. Σε κάθε χειρουργική αίθουσα ,καθημερινά γίνεται <<κλινικό φροντιστήριο>> σε όλα τα είδη αναισθησίας Γενική, Περιοχικής :Υπαραχνοειδούς-επισκληριδίου-συνδιασμένης, Νευροληπτοαναισθησίας, χρήση λαρυγγικής μάσκας, και βιντεολαρυγγοσκοπείου GLIDESCOPE καθώς και σε άλλες σύγχρονες τεχνικές αναισθησίας και του διαγνωστικού monitoring.
    Στα κλινικά αυτά φροντιστήρια εκπαιδεύονται επίσης φοιτητές ιατρικής στο μάθημα της Αναισθησιολογίας ,φοιτητές της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιατροί του Ε.Κ.Α.Β. στη Διαχείριση του αεραγωγού καθώς και ειδικευόμενοι αναισθησιολόγοι άλλων αναισθησιολογικών τμημάτων στα πλαίσια της κυκλικής εκπαίδευσης.
  3. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του τμήματός μας πραγματοποιούνται εβδομαδιαία μαθήματα. Διοργανώνονται σε συνεργασία με άλλα τμήματα του νοσοκομείου στρογγυλά τραπέζια με θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Οι ιατροί του αναισθησιολογικού τμήματος συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που οργανώνονται από το νοσοκομείο και στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας.

Επιστημονική Δραστηριότητα

Το Αναισθησιολογικό τμήμα συμμετέχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και παρουσιάσεις. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτόκολλα προς εκπόνηση διδακτορικών διατρβών

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ

Τα Πεπραγμένα του Αναισθησιολογικού Τμήματος περιλαμβάνουν

  • το Κλινικό
  • το Εκπαιδευτικό Έργο
  • το Επιστημονικό Έργο

ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

I.ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ : ΣΥΝΟΛΟ 8933.

Αναισθησιολογική παρουσία σε: 5860 επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα χειρουργεία του 3ου ορόφου.

Iα. Χειρουργεία υπό αναισθησία: Σύνολο 5860 
Αναλυτικότερα:

  • 2976 Τακτικά
  • 2884 Έκτακτα
  • 3011 με Γενική Αναισθησία
  • 2096 με Περιοχική Αναισθησία (Υπαραχνοειδής- Επισκληρίδια)
  • 753 με Νευροληπτοαναισθησία

Iβ. Χειρουργεία με τοπική αναισθησία: Σύνολο 3073
Αναλυτικότερα:

  • 1681 Οφθαλμολογικά
  • 1392 Χειρουργεία ημερήσιας νοσηλείας (Στις Χειρουργικές Αίθουσες του 2ου ορόφου)

Θνητότητα : Σε έκτακτα χειρουργεία- 0,003% | Σε τακτικά 0%

II. ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΝΟΥ :
Εξετάστηκαν 567 εξωτερικοί ασθενείς με χρόνιο πόνο.
Επίσης αντιμετωπίζονται και περιστατικά με χρόνιο πόνο που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

III. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ:
Αντιμετωπίστηκαν 874 ασθενείς με ηλεκτρονικές και ελαστομερείς αντλίες συνεχούς χορήγησης ( P.C.A.). οποιοειδών ή τοπικών αναισθητικών τόσο ενδοφλέβια όσο επισκληρίδια .

IV. ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ .
Ενδονοσοκομειακές αναισθησιολογικές παρεμβάσεις : 589 περιστατικά i. 67 ΚΑΡΠΑ -Αντιμετώπιση Πολυτραυματία:
ii. 105.Οσφυονωτιαίες παρακεντήσεις:
iii. 45 Διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών
iv. 42.Παρουσία στον Αξονικό τομογράφο :
v. 29.Ηλεκτρικές ανατάξεις στην καρδιολογική Μ.Ε.Θ.
vi. 301.Ενδοτραχιακές διασωληνώσεις:

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Στο Αναισθησιολογικό Τμήμα Εκπονήθηκαν και Παρουσιάστηκαν 4 Επιστημονικές Εργασίες και 3 Παρουσιάσεις Περιστατικών σε Αναρτημένες Ανακοινώσεις σε 2 Ευρωπαϊκά και 3 Πανελλήνια Αναισθησιολογικά Συνέδρια.

  • Μετεγχειρητική αναλγησία σε επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόνατος. Ι. Ιατρέλλη, Σ.Οικονόμου , Β. Κολοκούρης , Α. Αβρααμίδου. Φ. Παυλόπουλος
  • Συγκριτική Αξιολόγηση του Αναλγητικού Αποτελέσματος Τραμαδόλης και Πεθιδίνης (Με αντλία συνεχούς ενδοφλέβιας χορήγησης ) σε Οσφυϊκές Δισκεκτομές . Ιατρέλλη Ι., Οικονόμου Σ.,., Ανδρίτσος Ε., Βαγγέλης Σ., Κασπίρη Σ., Αβρααμίδου Α., Παυλόπουλος Φ
  • Στρατηγική Διεγχειρητικής Αντιμετώπισης του Χειρουργικού Ασθενή που δε συναινεί στην μετάγγιση αίματος και παραγώγων αυτού, Σφηκάκης ΠΓ, Ιατρέλλη ΙΠ., Παυλόπουλος ΦΑ.
  • Σύγκριση αναλγητικών αποτελεσμάτων CELECOXIB-PREGABALIN σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε νεφρεκτομή. Οικονόμου Σ., Ιατρέλλη Ι., Αβρααμίδου Α., Τσισπαρά Α., Κολοκούρης Β., Σακαβέλης Κ., Παυλόπουλος Φ.
  • Σύγκριση της επίδρασης της δοκιμασίας VALSAVA και της εφαρμογής κρέμας Λιδοκαΐνης – Πριλοκαΐνης (EMLA) στον πόνο της φλεβοπαρακέντησης. Οικονόμου Σ, Ιατρέλλη Ι, Γεωργάκης Θ., Βλάχος Δ., Ανδρίτσος Ε., Γούλας Σ., Δημητροπούλου Ε., Παυλόπουλος Φ.
  • Comparison intravenous tramadol and postoperative epidural ropivacaine after total knee replacement arthroplasty . I Iatrelli, S. Oikonomou, Th. Georgakis, D. Tsintzas , S. Kaspiri, S. Bagelis F. Pavlopoulos.
  • The role of laryngeal mask in difficult airway managment Iatrelli I.,Georgakis T., Nikolaidis C. Oikonomou S, F. Pavlopoulos

Εκπονούνται δε ΔΥΟ Πρωτόκολλα για Διατριβές σε Συνεργασία με

  • την Α Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και θέμα : « Επίδραση δύο οδών χορήγησης Remifentanil στις απαιτήσεις σε Propofol σε θεραπευτική Ενδοσκοπική Παλίνδρομη Χολαγγειοπαγκρεατογραφία καθώς και στην ανάνηψη , τον πόνο και την επάνοδο των γνωστικών λειτουργιών» από την Επιμελήτρια Α΄Ιατρέλλη Ιωάννα
  • την Πανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Κλινική Ιωαννίνων και θέμα: «Επίδραση πτητικών αναισθητικών στην νοητική λειτουργία σε επαναλαμβανόμενη χορήγηση αναισθησίας» από τον Ειδικευόμενο Ανδρίτσο Ευστράτιο

Συμμετείχε σε ενδονοσοκομειακή στρογγυλή τράπεζα με ομιλία :

  • «Διαχείριση αεραγωγού στον πολυτραυματία»
  • Ομιλήτρια: Η Διευθύντρια Οικονόμου Σταυρούλα

Βρείτε γιατρό

Εξωτερικά Ιατρεία

Οδηγίες προσέλευσης

Ραντεβού εξ. Ιατρείων

Τηλ. 1535

Επείγοντα

ΕΚΑΒ 166